You can find us

+30 210-3226056

22 Filellinon (4th floor)

+30 22210-76610-12

20 El. Venizelou

+30 210-3226056 | athens@yannatours.gr
Πρώτη γνωριμία με την υπέροχη Κρακοβία!

Πρώτη γνωριμία με την υπέροχη Κρακοβία!

 

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για έναν από τους πιο ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Ήρθε η ώρα για την πρώτη γνωριμία με την υπέροχη Κρακοβία, την παλαιότερη και μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας. Η ιστορική και μυστηριακή Κρακοβία είναι μια ιδιαιτέρως φιλική προς τους επισκέπτες πόλη, ιδιαιτέρως από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο οπότε δεν κάνει πολύ κρύο, για να επισκεφτείτε τα δεκάδες μουσεία και αξιοθέατα καθώς και για να απολαύσετε τη μοναδική ατμόσφαιρα. Πρόκειται άλλωστε για μια πόλη που σφύζει από ζωή μέρα και νύχτα, ενώ το γραφικό της κέντρο αποτελεί μια από τις πιο hip συνοικίες αυτή τη στιγμή.

 

Πρώτη γνωριμία με την υπέροχη Κρακοβία!

Ας ξεκινήσουμε με την ίδρυση της πόλης που ο μύθος τη θέλει να δημιουργήθηκε όταν ο πρίγκιπας Κρακ σκότωσε το “δράκο” που απειλούσε τους κατοίκους κι έχτισε τα τείχη γύρω από τον ποταμό Βιστούλα. Κι ενώ η Πολωνία έγινε γνωστή λόγω της καταστροφής της από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Κρακοβία ήταν η μοναδική πόλη πού γλίτωσε την καταστροφή μετά την επέμβαση του ρωσικού στρατού και απομάκρυνε εγκαίρως τα στρατεύματα κατοχής.

 

Πρώτη γνωριμία με την υπέροχη Κρακοβία!

 

Ας αφήσουμε όμως το παρελθόν και ας έρθουμε στην Κρακοβία του σήμερα και τα σημαντικά της αξιοθέατα που σίγουρα θα σας μαγέψουν. Στην Κρακοβία βρίσκεται η μεγαλύτερη πλατεία μεσαιωνικής πόλης της Ευρώπης, η Rynek Glowny. Στο κέντρο θα δείτε την μεσαιωνική Αίθουσα των Ιματίων η οποία τώρα στεγάζει έκθεση χειροτεχνημάτων απ’ όπου μπορείτε ν’ αγοράσετε και τα αναμνηστικά σας. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται ο Πύργος του Δημαρχείου ο οποίος χτίστηκε τον 5ο αιώνα και προσφέρει εξαιρετική θέα στην πόλη για όσους ανέβουν μέχρι την κορυφή του. Τα αξιοθέατα της πλατείας της Παλιάς Πόλης δεν σταματούν εδώ καθώς είναι επιβεβλημένη μια επίσκεψη στη Εκκλησία της Παναγίας της οποίας η Αγία Τράπεζα είναι λαξευμένη από τον διάσημο γλύπτη Veit Stoss. Στην πλατεία υπάρχουν φυσικά μικρά καφέ στα οποία μπορείτε να ξαποστάσετε απολαμβάνοντας το καφέ ή το τσάι σας, καθώς και τοπικά γλυκά. Οι άνθρωποι του Yanna Tours θα σας ενημερώσουν για τις καλύτερες στάσεις για να απολαύσετε όλες τις τοπικές σπεσιαλιτέ!

 

Πρώτη γνωριμία με την υπέροχη Κρακοβία!

Η παλιά πόλη της Κρακοβίας αποτελεί ένα ιδανικό σημείο για περιπάτους, καθώς σας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσετε την γοτθική, μπαρόκ και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και να ταξιδέψετε νοητά σε μία άλλη εποχή. Και στη συνέχεια, να έρθετε στη σύγχρονη εποχή μιας και στις μέρες μας η Κρακοβία είναι μια πόλη της οποίας το 30% περίπου είναι φοιτητές, στους οποίους οφείλετε κατά κύριο λόγο η πολιτιστική ζωντάνια της. Μπαρ, κλαμπ, φεστιβάλ και φυσικά μπυραρίες είναι μόνο λίγα από τα σημεία όπου μπορείτε να διασκεδάσετε και να νιώσετε την ψυχαγωγική δόνηση αυτής της υπέροχης πόλης. Ακόμα κι αν επιλέξετε να ταξιδέψετε το χειμώνα, δεν πρέπει ν’ ανησυχείτε γιατί θα έχετε σύμμαχο τις πολωνικές μπύρες οι οποίες στην πλειοψηφία τους έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ απ’ ότι οι συνηθισμένες μπύρες.

 

Η πολυσυζητημένη και “άγνωστη” Κρακοβία, το στολίδι της Πολωνίας, αποτελεί έναν εναλλακτικό προορισμό, ιδανικό για όσους θέλουν να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία της Ευρώπης. Είναι επίσης ιδανικό σημείο για να ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις σας στην Πολωνία γενικά, καθώς βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με σημαντικά αξιοθέατα της χώρας. Αν σας άρεσε η πρώτη γνωριμία με την υπέροχη Κρακοβία το  μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με το Yanna Tours και τους εξειδικευμένους ανθρώπους του και να σχεδιάσετε μαζί ένα ονειρικό ταξίδι σε μια πόλη που διατηρεί ακόμα τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται εδώ: www.yannatours.gr